Görüşleriniz

Kosmos Vize Hizmetleri olarak müşteri memnuniyeti odaklı bir hizmet anlayışımız bulunmaktadır. Müşterilerimize en iyi hizmeti sunmayı amaçlıyor ve taahhüt ediyoruz.


Görüşleriniz, geribildirimleriniz size sunduğumuz hizmetin kalitesini arttırmak ve geliştirmek adına bizler için önem taşımaktadır. Sizlere daha iyi hizmet verebilmemiz adına önerilerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz.


Görüşleriniz ya da her türlü geri bildirimlerinizin müşteri memnuniyeti altında değerlendirilmekte ve 2 iş günü içerisinde cevaplandırılmasını hedeflemekteyiz.


Bizimle Anket Formu veya Mail yolu ile irtibata geçerbilirsiniz.

Kosmos Vize Başvuru Merkezini ziyaret eden başvuru sahiplerine yönelik güvenlik duyurusudur;

 

Ofisimizi ziyaret eden başvuru sahiplerinin aşağıda belirtilen eylemleri gerçekleştirmeleri ve belirtilen eşyaları içeri sokmaları ve kullanmaları yasaktır:

 

  • • Kameralar, fotoğraf makinesi veya herhangi bir ses/video kaydı yapan (mp3 okuyucu/çalıcı, taşınabilir bilgisayar, pilli kayıt cihazları, vb.),
  • • Kabin boyundan büyük çanta veya bavul ya da valiz, sırt çantaları, evrak çantaları veya fermuarlı çantalar, (Dosya bulunduruluyorsa yalnızca istenilen belgeleri içeren dosya bulundurulabilir)

*Yukarıdaki listede belirtilen objelerle sınırlı değildir.

  • • Yanıcı (kibrit, çakmak, yakıt ve benzeri gibi tutuşabilir) ve kesici (makas, kalemtıraş, törpü, vb.) her türlü nesne,
  • • Silah veya silah benzeri nesneler ya da herhangi bir patlayıcı malzeme,
  • • Evcil hayvan (Alerjik hassasiyetler sebebiyle),
  • • Mühürlü zarflar ya da paketler,
  • • Yiyecek ve içecek,
  • • Güvenlik görevlileri ve ofis yetkilileri şüpheli gördüğü eşyaları yasaklama ve şüpheli şahısları ofislerimize kabul etmeme hakkına sahiptirler.
  • *Yasaklama yukarıdaki listede belirtilenlerle sınırlı değildir. Güvenlik görevlisinin olaya göre tehlikeli ve sakıncalı görebileceği diğer nesneler de yasaklanabilir.
  • • Güvenlik nedenlerinden dolayı, vize başvurularında başvuru sahibi dışında arkadaş, akraba ya da iş arkadaşları/irtibatta bulunan kişiler gibi 3. kişilerin giriş yapmaları yasaktır (Başvuru sahibi ve vekâleten başvuru yapacak kişi dışında Kosmos Vize Ofisine giriş mümkün değildir). Fiziksel veya nörolojik olarak bir engeli bulunan başvuru sahiplerine yardım etmek üzere 1 refakatçi kabul edilecektir.

Kosmos Ofisinde yukarıda belirtilen yasaklı eşyaları muhafaza edecek herhangi bir yer bulunmamaktadır. Başvuru sahiplerinden, merkeze girmeden önce bu özellikte ve tipte eşyaları yanlarında bulundurmamak üzere organize olmaları rica olunur. Güvenlik politikamız gereği 7/24 kamera ile kayıt altına alınmaktadır. Önemle bilgilerinize sunarız.

 

Kişisel verilerinizin Korunması

 

Kosmos Vize Hizmetleri Limited Şirketi olarak, başvuru sahiplerinin özel hayatlarının gizliliğine saygı duyuyor ve önem veriyoruz. Bu nedenle başvuru sahiplerinin kişisel verilerinin kullanılmasında, başvuru sahiplerinin temel hak ve özgürlüklerini korumak amacıyla yürürlükte olan Kişisel Verilerin Korunması Kanunu* hakkında bilgi vermek istiyoruz. Başvuru sahiplerinin kişisel verilerini internet üzerinden, çağrı merkezi kanallarından; sözlü, yazılı ya da elektronik ortam üzerinden bize iletebiliyorlar.

Biz bu verileri;

  • • Yunanistan Başkonsolosluğu adına kabul ediyor;
  • • Her zaman güvenle saklıyor,
  • • Kanunun izin verdiği kuruluşlar dışında kimseyle paylaşmıyoruz.
  • Dilediğiniz zaman bize başvurarak;
  • • Kişisel verilerinizin kullanılma amacını,
  • • Hangi kuruluşlarla ve ne amaçla paylaşıldığını öğrenebilirsiniz.
  • • Eksik ya da hatalı kaydedilen ya da kullanılan bilgilerinizin düzeltilmesini talep edebilirsiniz
  • Kanun kapsamında detaylı bilgi almak için TBMM’nin resmi internet sitesinden kanunu inceleyebilirsiniz.
  • *6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ("KVKK")

Kosmos Vize Hizmetleri Limited Şirketi.

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ AYDINLATMA METNİ

                                  

Kosmos Vize Hizmetleri Limited Şirketi olarak 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (“KVKK”) 10. maddesi uyarınca sizi kişisel veri işleme, işlenen kişisel verilerinizin aktarılması, kişisel verilerinizin toplanma yöntemleri ve hukuki sebebi ile KVKK md. 11’de sayılan diğer haklarınızla ilgili olarak bilgilendirmek ve aydınlatmak isteriz.

 

Kişisel verilerinizi aşağıda açıklanan amaçlar kapsamında; hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun bir şekilde işleyebilecek, kaydedebilecek, saklayabilecek, sınıflandırabilecek, güncelleyebilecek ve mevzuatın izin verdiği hallerde ve/veya işlendikleri amaçla sınırlı olarak 3. kişilere açıklayabilecek/aktarabileceğiz.

 

VERİ SORUMLUSU ve TEMSİLCİSİ                                              

Kanun uyarınca “Cumhuriyet Caddesi No:139 Harbiye - Şişli - İstanbul - Türkiye” adresinde faaliyet gösteren Kosmos Vize Hizmetleri Limited Şirketi  (Bundan böyle kısaca “Kosmos” olarak anılacaktırVeri Sorumlusudur.

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENME AMACI

Kişisel verileriniz, Kosmos olarak sunduğumuz hizmetlerden yararlanabilmeniz amacıyla KVKK ve ilgili mevzuatta düzenlenen temel prensiplere uygun olarak, açık rızanıza ve/veya tabi olduğumuz yasal mevzuat başta olmak üzere KVKK md. 5/2’de öngörülen diğer hallere bağlı olarak işlenmektedir. Kosmos’un kişisel veri işleme amaçları ;

 

  • İlgili Misyon uygulama ve talepleri başta olmak üzere kamu kurumları ve yetkili üçüncü kişilerin bilgi paylaşımı, raporlama, bilgilendirme yükümlülüklerinin yerine getirilmesi,
  • Şirket faaliyetlerimizin, şirket prosedürleri veya ilgili mevzuata uygun olarak yürütülmesinin temini,
  • Müşteri ilişkileri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi,
  • Sözleşme süreçlerinin yürütülmesi,
  • İş faaliyetlerinin yürütülmesi / denetimi,
  • İletişim faaliyetlerinin yürütülmesi,
  • Talep  ve  şikayetlerin  değerlendirilmesi,
  • Yasal mevzuattan kaynaklanan bilgi ve belge saklama yükümlülüklerinin yerine getirilmesi,
  • Finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi,
  • Hukuki süreçlerimizin yönetilmesi,
  • Tarafınıza kesintisiz olarak daha iyi ve güvenilir hizmet verilebilmesi amaçlarıyla 6698 sayılı Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde işlenecektir.

 

KİŞİSEL VERİLERİN TOPLANMA YÖNTEMİ VE HUKUKİ SEBEP            

 

Kişisel verileriniz, Şirketimiz tarafından farklı kanallardan (Kosmos’un yönetim merkezi, şubeleri  veya  iş  ortakları  ile  iletişime geçebileceğiniz  ofis  ve  diğer  fiziki  ortamlar,  çağrı  merkezi, web, internet  siteleri ve benzeri elektronik işlem platformları, sosyal medya veya diğer kamuya açık mecralar aracılığıyla veya diğer grup şirketleri veya anlaşmalı oldukları diğer kişi ve kuruluşlar kanalıyla yazılı, sözlü, ses veya görüntü kaydı veya diğer fiziksel veya elektronik ortamda vs.) elde edilebilir.

 

Yukarıdaki yöntemler doğrultusunda topladığımız kişisel verilerinizi aşağıda belirtilen hukuki sebeplerden bir veya birkaçına dayanarak işlemekteyiz:

 

  • Açık rızanızın bulunması,
  • Ulusal ve uluslararası yasal düzenlemelerin işlemeyi gerekli kılması (767/2008 sayılı Yönetmelik (EC) (VIS Yönetmeliği), 810/2009 sayılı Yönetmelik (EC) (Vize Kodu) ve 2008/633/JHA sayılı Konsey Kararı, Borçlar Kanunu, Ticaret Kanunu, Vergi Usul Kanunu, Tüketici Kanunu vs.)
  • Tarafınız veya firmanızla akdetmiş olduğumuz sözleşmenin ifası için gerekli olması,
  • Kişisel verinizin tarafınızca alenileştirilmiş olması,
  • Şirket olarak yasal veya sözleşmesel haklarımızın kullanılması veya korunması için gerekli olması,
  • Temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermemek kaydıyla kişisel verilerinizin işlenmesinin meşru menfaatimiz için gerekli olması.

 

Vize başvurunuzun yapılabilmesi  ve sunduğumuz hizmetin yerine getirilebilmesi için kişisel verileriniz çalışanlarımız tarafından işlenecektir.  Paylaşılan kişisel verileriniz ve vize başvurularınız  çalıştığımız Misyon bünyesine aktarılacak ve tutulacaktır. Özel niteliklilerde dâhil olmak üzere, tüm kişisel verileriniz ilgili misyonun tabi olduğu düzenlemeler çerçevesinde koruma altında olacaktır.

 

Detaylı bilgi için “Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunması Politikası”na bakınız.

 

İŞLENEN KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILDIĞI TARAFLAR VE AKTARIM AMACI

 

Yukardaki amaçlar kapsamında işlenen kişisel verileriniz ; İlgili Misyon, ilgili misyonun aydınlatma metninde ifade edilen yurt içi ve yurt dışındaki denetleyici ve düzenleyici makamlar ve ilgili kamu kuruluşları, hukuki yetkisi dahilinde talep ettiği amaçla sınırlı olarak, hukuken yetkili kamu ve özel hukuk tüzel kişilerine, şirketimizin danışmanlarına, denetçilerimize ve hizmet sağlayıcılarımıza 6698 sayılı Kanun’un 8. ve 9. Maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde aktarılabilecektir.

 

Kişisel verileriniz; şirketimiz faaliyetlerini ve iş süreçlerini devam ettirmek için yurtiçi ve/veya yurtdışında bulunan ve işbirliği yaptığımız tedarikçilerimize, sigorta şirketlerimize, noter, banka ve finans kuruluşlarına, hukuk, mali müşavirlik, vergi vb. benzeri alanlarda destek aldığımız danışmanlık firmalarımıza, kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere, şirketimiz adına kişisel veri işleyen yurt içi ve/veya yurt dışında depolama, arşivleme, bilişim teknolojileri desteği (sunucu, hosting, yazılım, bulut bilişim vb.) vs. alanlarında destek aldığımız hizmet sağlayıcılarımıza, 6698 sayılı Kanun’un 8. ve 9. Maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve yukarda belirtilen amaçlar çerçevesinde aktarılabilecektir.

 

KİŞİSEL VERİSİ İŞLENEN İLGİLİ KİŞİNİN HAKLARI

 

Kişisel veri sahibi olarak Kanun’un 11. maddesi uyarınca aşağıdaki haklara sahip olduğunuzu bildiririz:  

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • Kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • Kişisel verilerin düzeltilmesi, silinmesi ya da yok edilmesi halinde bu işlemlerin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

Topladığımız ve işlediğimiz kişisel verilerinizin 6698 sayılı Kişisel Verilerin İşlenmesi Kanunu 4. Maddesi gereğince doğru ve gerektiğinde güncel olması gerekmektedir. Bu nedenle, kişisel verilerinizde herhangi bir değişiklik meydana gelmesi halinde, güncel ve doğru kişisel bilgilerinizi aşağıda belirtilen yöntemlerle bildirebilirsiniz.

TALEPLERİNİZ İÇİN BİZİMLE İLETİŞİME GEÇMEK İSTERSENİZ

Yazılı olarak talepte bulunulması halinde;

İnternet sitemizde (https://www.kosmosvize.com.tr/ ve http://kosmosvize.com)  yer alan “KVKK  Başvuru Formu”nun ıslak imzalı bir nüshasını, kimliğinizi tespit edici bir belge ile şahsen veya 11. Madde kapsamında sayılan haklara ilişkin başvuru yapmaya yetkili olduğunuzu gösterir ve noter tasdikli bir vekâletname ile vekaleten teslim edebilir, ya da noter aracılığıyla “Cumhuriyet Caddesi No:139 Harbiye - Şişli - İstanbul - Türkiye” adresine gönderebilirsiniz.

 

Elektronik olarak talepte bulunulması halinde;

KVKK Başvuru Formu’nu, 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu’nda tanımlı olan “güvenli elektronik imza” sertifikasına sahip bir elektronik ya da mobil imza ile imzalayarak,  Şirketimiz Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) adresi olan “kosmos@hs03.kep.tradresine, yada Şirketimize daha önce bildirdiğiniz ve sistemlerimizde kayıtlı bulunan elektronik posta adresini kullanmak suretiyle “info@kosmosvize.com” e-posta adresine iletebilirsiniz. 

 

(Tarafımızca, başvurunun size ait olup olmadığının tespiti ve haklarınızın korunması amacıyla ek doğrulamalar (kayıtlı e-posta adresinize mesaj gönderilmesi, aranmanız gibi) istenebilir. Başvurunun, kişisel veri sahipleri adına üçüncü kişiler tarafından yapılması halinde, başvuruda bulunacak kişiye, veri sahibi tarafından noterde düzenlenmiş özel yetkili vekaletname vermesi gerekmektedir.)

 

Şirketimize ilettiğiniz talepleriniz, talebinizin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içerisinde, yazılı olarak veya elektronik ortamda cevaplandırılacaktır.

 

KOSMOS VİZE HİZMETLERİ LİMİTED ŞİRKETİ 

Adres : Cumhuriyet Caddesi No:139 Harbiye - Şişli - İstanbul - Türkiye

Tel : (0850) 474 20 21

Email : info@kosmosvize.com

 

Ek : Başvuru Formu

Kosmos Vize Hizmetleri Limited Şirketi çalışanları olarak, iş sürekliliğimize ve bilgi varlıklarımıza

yönelik her türlü riski yönetmek amacıyla;

 

  • • Bilgi güvenliği yönetim sistemimizin ISO 27001 standardının gereklerini yerine getirecek şekilde dokümante etmek, belgelendirilmesi ve sürekli iyileştirilmesini sağlamak,
  • • Her türlü tehdide karşı bilgi varlıklarımızı korumak,
  • • İş süreklilik planları hazırlamak, sürdürmek ve test etmek,
  • • Bilgi güvenliği ile ilgili tüm yasal mevzuat ve sözleşmelere uymak,
  • • Bilgi varlıklarımıza yönelik riskleri sistematik olarak yönetmek,
  • • Müşterilere ait gizli bilgilerin hassasiyetle korunması ve saklanmasını sağlamak,
  • • Bilgi güvenliği konusunda farkındalığı arttıracak yetkinlikleri geliştirecek eğitimler gerçekleştirmeyi,

 

Sektörümüzde öncü ve örnek bir kuruluş olmayı TAAHHÜT EDERİZ. 

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ VE KORUNMASI POLİTİKASI

 

1. GİRİŞ

 

İşbu Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası (“Politika”) çerçevesinde Kosmos Vize Hizmetleri Limited Şirketi  (Bundan böyle kısaca “Kosmos” olarak anılacaktır) tarafından gerçekleştirilen kişisel veri işleme faaliyetlerinin yürütülmesinde benimsenen ilkeler ve Kosmos  veri işleme faaliyetlerinin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nda (“Kanun”) yer alan düzenlemelere uyumu bakımından benimsenen temel prensipler açıklanmakta ve Şirketimizin, benimsediği kanun hükümleri ve genel esaslar hakkında kişisel veri sahiplerini bilgilendirmektedir.

 

Bu kapsamdaki sorumluluğumuzun tam bilinci ile kişisel verileriniz işbu Politika kapsamında işlenmekte ve makul düzeyde korunmaktadır.

 

2. POLİTİKANIN AMACI

 

Bu Politikanın temel amacı, Kosmos tarafından hukuka uygun bir biçimde yürütülen kişisel veri işleme faaliyeti ve kişisel verilerin korunmasına yönelik esasları ortaya koymak, bu kapsamda kişisel verileri şirketimiz tarafından işlenen kişileri aydınlatarak ve bilgilendirilerek şeffaflığı sağlamaktır.

 

3. POLİTİKANIN KAPSAMI

 

Bu Politika; Kosmos nezdinde işlenen kişisel verileriniz ile ilgili; kişisel verilerin ve kişisel sağlık verilerinin işlenmesi ilkeleri, işbu verilerin işleme amaç ve şartları ile yurt içinde ve yurt dışına aktarımı, imhası ve işlenen veriler üzerindeki haklarınıza dair uygulama ve esaslar aşağıda sizlere bildirilmektedir.

 

4. ERİŞİM VE GÜNCELLEME

 

Politika Şirketimizin internet sitesinde yayımlanır ve kişisel veri sahiplerinin talebi üzerine ilgili kişilerin erişimine sunulur ve gerektiğinde güncellenir. (Topladığımız ve işlediğimiz kişisel verilerinizin 6698 sayılı Kişisel Verilerin İşlenmesi Kanunu 4. Maddesi gereğince doğru ve gerektiğinde güncel olması gerekmektedir. Bu nedenle, kişisel verilerinizde herhangi bir değişiklik meydana gelmesi halinde, güncel ve doğru kişisel bilgilerinizi internet sitemizde yer alan  Aydınlatma Metninde açıklanan yöntemler ile bildirebilirsiniz.)

Şirketimiz, yasal düzenlemelere paralel olarak Politika’da değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

 

Başta Kanun olmak üzere yürürlükteki mevzuat ile bu Politika’da yer verilen düzenlemelerin çelişmesi halinde mevzuat hükümleri uygulanır.

 

5.TANIMLAR

 

İşbu Politika'da kullanılan tanımlar aşağıda yer almaktadır:

 

Açık rıza

Belirli bir konuya ilişkin, bilgilendirilmeye dayanan ve özgür iradeyle açıklanan rıza

Anonim hale getirme

Kişisel verilerin, başka verilerle eşleştirilerek dahi hiçbir surette kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiyle ilişkilendirilemeyecek hâle getirilmesi

Kişisel veri

Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgi

Kişisel verilerin işlenmesi

Kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hâle getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlem

KVK Kanunu

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu

KVK Kurulu

Kişisel Verileri Koruma Kurulu

KVK Kurumu

Kişisel Verileri Koruma Kurumu

Özel nitelikli kişisel veri

Kişilerin ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi veya diğer inançları, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlığı, cinsel hayatı, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik verileri

Veri sahibi

KVK Kanunu'nda "ilgili kişi" olarak addedilen, kişisel verisi işlenen gerçek kişi

Veri sorumlusu

Kişisel verilerin işleme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, veri kayıt sisteminin kurulmasından ve yönetilmesinden sorumlu olan gerçek veya tüzel kişi

Veri işleyen

Veri sorumlusunun verdiği yetkiye dayanarak onun adına kişisel verileri işleyen gerçek veya tüzel kişi

Veri Sorumluları Sicili

Kişisel Verileri Koruma Kurulu gözetiminde Başkanlık tarafından tutulan veri sorumluları sicili (VERBİS)

Veri Envanteri

Kosmos’un iş süreçlerine bağlı olarak gerçekleştirmekte olduğu kişisel veri işleme faaliyetlerini; kişisel veri işleme amaçları, kişisel verilerin aktarıldığı alıcı grubu ve ilgili kişisel veri sahibi grubuyla ilişkilendirerek oluşturduğu ve detaylandırdığı envanter.

 

6. KİŞİSEL VERİ ENVANTERİ VE KİŞİSEL VERİLERİN SINIFLANDIRILMASI

 

Kosmos  nezdinde; Kosmos’un meşru ve hukuka uygun kişisel veri işleme amaçları doğrultusunda, KVK Kanunu’nun 5. maddesinde belirtilen kişisel veri işleme şartlarından bir veya birkaçına dayalı ve bunlarla sınırlı olarak, başta kişisel verilerin işlenmesine ilişkin 4. maddede belirtilen ilkeler olmak üzere, KVK Kanunu’nda belirtilen genel ilkelere ve KVK Kanunu’nda düzenlenen tüm yükümlülüklere uyularak ve işbu Politika kapsamındaki kişisel veri sahipleri (Ürün ve Hizmet Alan Kişi, Potansiyel Ürün ve Hizmet Alıcısı, Çalışanlar, Çalışan Adayları, Ziyaretçiler, Tedarikçi Çalışanları, Tedarikçi Yetkilileri, Hissedar/Ortak, Çalışan Yakını, Danışman, Eğitmen,  Davet Eden Kişi ve Referans Kişisi) ile sınırlı olmaksızın;

 

  • İlgili Misyon uygulama ve talepleri başta olmak üzere kamu kurumları ve yetkili üçüncü kişilerin bilgi paylaşımı, raporlama, bilgilendirme yükümlülüklerinin yerine getirilmesi,
  • Şirket faaliyetlerimizin, şirket prosedürleri veya ilgili mevzuata uygun olarak yürütülmesinin temini,
  • Müşteri ilişkileri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi,
  • Sözleşme süreçlerinin yürütülmesi,
  • İş faaliyetlerinin yürütülmesi / denetimi,
  • İletişim faaliyetlerinin yürütülmesi,
  • Talep  ve  şikayetlerin  değerlendirilmesi,
  • Yasal mevzuattan kaynaklanan bilgi ve belge saklama yükümlülüklerinin yerine getirilmesi,
  • Finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi,
  • Hukuki süreçlerimizin yönetilmesi,
  • Tarafınıza kesintisiz olarak daha iyi ve güvenilir hizmet verilebilmesi amaçlarıyla 6698 sayılı Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde işlenecektir.

 

 

Kosmos, Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından çıkarılan Veri Sorumluları Sicili Yönetmeliği uyarınca kişisel veri envanteri oluşturmuştur. Bu veri envanterinde veri kategorileri, verinin kaynağı, veri işleme amaçları, veri işleme süreci, verilerin aktarıldığı alıcı grupları ve saklama süreleri yer almaktadır.

 

Bu kapsamda Kosmos içerisinde aşağıdaki türlerde veri kategorileri bu türlerle sınırlı olmamakla beraber bulunmaktadır ;

 

Kimlik Bilgisi

Nüfus cüzdanınızda yazılı bulunan; isim, soyadı, anne adı, baba adı, doğum yeri, doğum tarihi, medeni hal, din, kan grubu, kayıtlı olunan il, ilçe ve mahalle ve bunlarla sınırlı olmaksızın nüfus cüzdanınızda yazılı bulunan bilgiler.

İletişim Bilgisi

Tarafınızla iletişim kurulabilmesi için sizden istenen ya da sizin verdiğiniz; ev telefonu numarası, cep telefonu numarası, ikametgah adresi ya da diğer adres bilgisi, e-posta adresi gibi iletişim verileriniz.

Özlük Bilgisi

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi,
  • Nüfus kayıt örneği,
  • İkametgâh Belgesi,
  • Sağlık raporu,
  • Diploma fotokopisi,
  • Adli sicil kaydı,
  • Vesikalık fotoğraf,
  • Aile durumunu bildirir belge,
  • Askerlik durum belgesi,
  • İş Sözleşmesi / Hizmet Sözleşmesi,
  • SGK işe giriş bildirgesi ,
  • Adli sicil kaydınız (sabıka kaydınız),
  • Sağlık durumunuza ilişkin bilgi ve belgeler.

Mesleki Deneyim

  • Diploma bilgileri, gidilen kurslar, meslek içi eğitim bilgileri, sertifikalar, gibi.

Banka Hesap Bilgisi (Finans)

  • Banka hesap numarası, IBAN numarası, banka kartına ilişkin sair bilgiler.

Öz Geçmiş Bilgisi

  • Özgeçmiş belgenizde yazan ya da Kosmos tarafından talep edilen ya da tarafınızdan verilen eğitim bilgileriniz, eğitiminize ilişkin okul bilgileri, sertifika bilgileri, eğitim durumu ve eğitimleriniz hakkındaki bilgileriniz,
  • Özgeçmiş belgenizde yazan ya da Kosmos tarafından talep edilen ya da tarafınızdan verilen iş deneyimlerinize ilişkin yer, tarih ve süre bilgileri, daha önce çalıştığınız iş ve göreve ilişkin bilgiler, çalışma deneyimlerinize ilişkin her türlü bilgiler,
  • Özgeçmiş belgenizde yazan ya da Kosmos tarafından talep edilen ya da tarafınızdan verilen fotoğrafınız,
  • Özgeçmiş belgenizde yazan ya da Kosmos tarafından talep edilen ya da tarafınızdan verilen sürücü belgeniz ve sürücü belgenizde yazılı bulunan bilgiler,
  • Özgeçmiş belgenizde yazan ya da Kosmos tarafından talep edilen ya da tarafınızdan verilen referanslarınız ve referanslarınıza ilişkin bilgiler.

 

Lokasyon

  • Bulunduğu yerin konum bilgisi

Fiziksel Mekan Güvenliği (Ziyaretçi Bilgisi)

  • Şirkete gelen ziyaretçilerin  kamera kaydı, internet erişim bilgileri,

Sağlık Verileri

  • Özlük dosyası oluşturulurken, özel sigorta ve vize işlemlerinde alınan her türlü sağlık bilgileri ve verileriniz (engellilik durumuna ait bilgiler, kan grubu bilgisi, kişisel sağlık bilgileri,)

Ceza Mahkumiyeti Verisi

  • Özlük dosyası oluşturulurken alınan sabıka kaydı bilgisi,

Müşteri İşlem

  • Fatura, senet, çek bilgileri, gişe dekontlarındaki bilgiler, sipariş bilgisi, talep bilgisi gibi,

Hukuki İşlem

  • Adli makamlarla yazışmalardaki bilgiler, dava dosyasındaki bilgiler gibi,

Pazarlama

  • Geçmiş hizmet bilgileri, anket, çerez kayıtları, kampanya çalışmasıyla elde edilen bilgiler.

İşlem Güvenliği

  • IP adresi bilgileri, internet sitesi giriş çıkış bilgileri, şifre ve parola bilgileri gibi,

Görsel ve İşitsel Kayıtlar

  • Görsel ve işitsel kayıtlar,

Biyometrik Veriler

  • Biyometrik parmak izi bilgileri,

Diğer

  • AGİ sürecinde çalışan yakının eğitim durumu, belge numarası, imza sirkülerinde yer alan imza gibi bilgiler.

 

 

7. KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN GENEL İLKELER

 

7.1. Hukuka Uygunluk

 

Şirketimiz, Anayasa başta olmak üzere, KVK Kanunu ve ilgili mevzuata uygun olarak, kişisel verileri işleme faaliyetlerini hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun olarak yürütür. Bu kapsamda Şirketimiz, kişisel verilerin işlenmesini gerektirecek hukuksal dayanakları tespit ederek işlem yapmakta, ölçülülük gerekliliklerini dikkate almakta, kişisel verileri amacın gerektirdiği dışında kullanmamakta, kişilerin bilgisi dışında işleme faaliyeti yapmamaktadır.

7.2. Verilerin Doğru ve Gerektiğinde Güncel Olması

 

Şirketimiz; kişisel veri sahiplerinin temel haklarını ve kendi meşru menfaatlerini dikkate alarak işlediği kişisel verilerin doğru ve güncel olmasını sağlamakta, bu doğrultuda gerekli tedbirleri almaktadır. Bu kapsamda tüm kişi kategorilerine ilişkin veriler güncel tutulmaya çalışılmakta, doğruluğu ve güncelliğini sağlamaya yönelik her türlü idari ve teknik tedbirler alınmaktadır.

7.3. Belirli, Meşru ve Açık Amaç

 

Şirketimiz; yalnızca açık ve kesin olarak belirlenen meşru amaçlarla kişisel veri işlemekte olup, bu amaçlar dışında veri işleme faaliyetinde bulunmamaktadır. Şirketimiz tarafından kişisel verilerin işleneceği amaç işleme faaliyeti öncesi belirlenmekte ve “Kişisel Veri Envanteri” ne de işlenmektedir.

 

7.4. Verilerin İşlendikleri Amaçla Bağlantılı, Sınırlı ve Ölçülü Olması

 

Şirketimiz tarafından kişisel veriler, belirlenen amaçların gerçekleştirilebilmesi için gerektiği ölçüde işlenmektedir. Sonradan kullanılabileceği varsayımı ile veri işleme faaliyeti yürütülmemektedir. Bu kapsamda süreçler sürekli gözden geçirilmekte, kişisel verilerin azaltılması ilkesi hayata geçirilmeye çalışılmaktadır.

 

7.5. Kişisel Verilerin Gerektiği Kadar Muhafaza Edilmesi ve Sonrasında Silinmesi

 

Şirketimiz, kişisel verileri ancak ilgili mevzuatta belirtildiği veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza etmektedir. Bu kapsamda, Şirketimiz öncelikle ilgili mevzuatta kişisel verilerin saklanması için bir süre öngörülüp öngörülmediğini tespit etmekte, bir süre belirlenmişse bu süreye uygun davranmakta, bu kapsamda hukuk ve ceza zamanaşımı sürelerini dikkate almakta ve kişisel verileri işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar saklamaktadır. Sürenin bitimi veya işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel veriler Şirketimizin “Veri İmha Politikası”na göre silinmekte, yok edilmekte veya anonim hale getirilmektedir.

 

8. KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENME ŞARTLARI

 

Kişisel veriler yalnızca aşağıda belirtilen yasal dayanaklar kapsamında toplanabilir, işlenebilir veya kullanılabilir. 

 

8.1. Açık Rıza

 

Kanun’un 3. maddesinde açık rıza; “belirli bir konuya ilişkin, bilgilendirilmeye dayanan ve özgür iradeyle açıklanan rıza” şeklinde tanımlanmıştır. Ayrıca Anayasa’nın 20. maddesinin 3. fıkrasında, kişisel verilerin, ancak kanunda öngörülen hallerde veya kişinin açık rızasıyla işlenebileceği hüküm altına alınmıştır. Açık rıza, 6698 sayılı Kanun’da hem özel nitelikli kişisel veriler, hem de özel nitelikli olmayan kişisel veriler bakımından temel hukuka uygunluk sebebi olarak öngörülmüştür. Buna göre sırasıyla Kanun’un,

• 5. maddesinin, 1. fıkrasında “Kişisel veriler ilgili kişinin açık rızası olmaksızın işlenemez”,

• 6. maddesinin 2. fıkrasında “Özel nitelikli kişisel verilerin, ilgilinin açık rızası olmaksızın işlenmesi yasaktır”,

• 8. maddesinin 1. fıkrasında “Kişisel veriler, ilgili kişinin açık rızası olmaksızın aktarılamaz”,

• 9. maddesinin 1. fıkrasında “Kişisel veriler, ilgili kişinin açık rızası olmaksızın yurt dışına aktarılamaz”

 

düzenlemeleri yer almakta olup, şirketimizce bu doğrultuda özgür irade ile beyan edilen ve ispatlanabilir şekilde alınmış (yazılı, elektronik yada kayıt altına alınmış sözlü olarak) açık rızalar alınmak suretiyle kişisel veriler işlenmektedir. Özel nitelikli kişisel verilerin işlenmesi halinde gerekli durumlarda açık rızalar yazılı olarak alınacaktır.

 

Kişisel veri işleyen süreç yöneticileri, işledikleri kişisel veriler toplanırken ilgili veri sahibinin açık rızasının varlığının ve geçerliliğinin kontrolünü sağlamakla yükümlüdür. Açık rıza olmadığının tespit edilmesi durumunda (aşağıdaki istisnalar hariç) veri işleme faaliyeti yapılmayacaktır.

 

8.2. Kişisel Verilerin Açık Rıza Alınmaksızın İşlenmesi

 

Aşağıdaki şartlardan birinin varlığı hâlinde, ilgili kişinin açık rızası aranmaksızın kişisel verilerinin işlenmesi mümkündür:

8.2.1 Kanunlarda açıkça öngörülmesi,

8.2.2 Fiili imkânsızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda bulunan veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmayan kişinin kendisinin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için zorunlu olması,

8.2.3 Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması.

8.2.4 Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması,

 

8.2.5 Veri sahibinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması,

8.2.6 Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması,

8.2.7 Veri sahibinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması,

gibi durumlarda açık rıza olmaksızın işlenebilmektedir.

 

8.3. Özel Nitelikli Kişisel Verilerin İşlenmesi

 

Veri sahipleri açısından korunmasının çeşitli açılardan daha kritik önem teşkil ettiğine inanılan özel nitelikli kişisel verilerin işlenmesinde şirketimiz tarafından özel hassasiyet gösterilmektedir. Bu kapsamda, Kurul tarafından belirlenen yeterli önlemlerin alınması şartıyla bu tür veriler, veri sahiplerinin açık rızası olmaksızın işlenmemektedir. Ancak, sağlık ve cinsel hayat ile ilgili veriler dışındaki özel nitelikli kişisel veriler, kanunlarda öngörülen hallerde veri sahibinin açık rızası olmaksızın da işlenebilmektedir. Bununla beraber, sağlık ve cinsel hayata ilişkin veriler ise yeterli önlemlerin alınması şartıyla ve aşağıda sayılan sebeplerin varlığı halinde açık rızası alınmaksızın işlenebilmektedir:

  • Kamu sağlığının korunması,
  • Koruyucu hekimlik,
  • Tıbbî teşhis,
  • Tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi,
  • Sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi.

Özel nitelikli kişisel verilerin işlenmesi gereken her durumda KVKK Komitesi bilgilendirilecektir.

 

9. KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILMASI

 

Kişisel verileriniz, İlgili Misyon, ilgili misyonun aydınlatma metninde ifade edilen yurt içi ve yurt dışındaki denetleyici ve düzenleyici makamlar ve ilgili kamu kuruluşları, hukuki yetkisi dahilinde talep ettiği amaçla sınırlı olarak, hukuken yetkili kamu ve özel hukuk tüzel kişilerine, şirketimizin danışmanlarına, denetçilerimize ve hizmet sağlayıcılarımıza 6698 sayılı Kanun’un 8. ve 9. Maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde aktarılabilecektir.

 

Kişisel verileriniz; şirketimiz faaliyetlerini ve iş süreçlerini devam ettirmek için yurtiçi ve/veya yurtdışında bulunan ve işbirliği yaptığımız tedarikçilerimize, sigorta şirketlerimize, noter, banka ve finans kuruluşlarına, hukuk, mali müşavirlik, vergi vb. benzeri alanlarda destek aldığımız danışmanlık firmalarımıza, kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere, şirketimiz adına kişisel veri işleyen yurt içi ve/veya yurt dışında depolama, arşivleme, bilişim teknolojileri desteği (sunucu, hosting, yazılım, bulut bilişim vb.) vs. alanlarında destek aldığımız hizmet sağlayıcılarımıza, 6698 sayılı Kanun’un 8. ve 9. Maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve yukarda belirtilen amaçlar çerçevesinde aktarılabilecektir.

 

Kişisel Verilerin Yurt İçinde Aktarımı ;


KVK Kanunu'nun 8. maddesine uygun olarak, kişisel verilerin yurt içinde aktarımı işbu Politika'nın "Kişisel Verilerin İşlenme Şartları" başlıklı 8. bölümünde belirtilen (işleme şartları) koşullardan birinin sağlanmış olması kaydıyla mümkün olacaktır.

 

9.1 Kişisel Verilerin Yurt Dışında Aktarımı;

 

KVK Kanunu'nun 9. maddesine uygun olarak, kişisel verilerin açık rıza olmaksızın yurt dışına aktarılması halinde, yurt içi aktarımlarına ilişkin koşulların sağlanmış olmasının yanı sıra aşağıdaki hususlardan birinin varlığı aranmaktadır:

 

  • Aktarım yapılacak ülkenin Kurul tarafından ilân edilen yeterli korumaya sahip ülkeler arasında sayılması ,

veya

  • Aktarım yapılacak ülkede yeterli korumanın bulunmaması halinde, Türkiye'deki ve ilgili yabancı ülkedeki veri sorumlularının yeterli bir korumayı yazılı olarak taahhüt etmeleri ve Kurul'un izninin bulunması.

 

9.2 Özel Nitelikli Kişisel Verilerin Yurtdışına Aktarılması

 

Şirketimiz, gerekli güvenlik tedbirlerini alarak ve KVK Kurulu tarafından öngörülen yeterli önlemleri alarak; meşru ve hukuka uygun kişisel veri işleme amaçları doğrultusunda kişisel veri sahibinin özel nitelikli verilerini aşağıdaki durumlarda Yeterli Korumaya Sahip veya Yeterli Korumayı Taahhüt Eden Veri Sorumlusunun Bulunduğu Yabancı Ülkelere aktarabilmektedir.

 

  • Kişisel veri sahibinin açık rızası var ise veya,
  • Kişisel veri sahibinin açık rızası yok ise;

 

  1. Kişisel veri sahibinin sağlığı ve cinsel hayatı dışındaki özel nitelikli kişisel verileri (ırk, etnik köken, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler ile biyometrik ve genetik verilerdir), kanunlarda öngörülen hallerde,

 

  1. Kişisel veri sahibinin sağlığına ve cinsel hayatına ilişkin özel nitelikli kişisel verileri ise ancak kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla, sır saklama yükümlülüğü altında bulunan kişiler veya yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından işlenmesi kapsamında.

 

Özel nitelikli verilerin aktarımı sırasında uyulacak yükümlülüklere uyumun sağlanmasından aktarımı yapan ilgili çalışan sorumludur.

 

10. İLGİLİ KİŞİLERİN HAKLARI

 

10.1 Kosmos  kişisel verisini işlediği ilgili kişilerin aşağıda belirtilen haklar kapsamındaki taleplerine 30 gün içinde cevap verecektir:

 

  1. Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  2. Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  3. Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  4. Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  5. Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  6. KVK Kanunu ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  7. İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  8. Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

 

10.2 Veri sahipleri, kimliklerini tespit edecek bilgi ve belgelerle ve aşağıda belirtilen yöntemlerle veya Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun belirlediği diğer yöntemlerle internet sitesinde yer alan KVKK başvuru formu ile yukarda belirtilen haklar kapsamında başvuruda bulunabilirler.

 

11. GİZLİLİK ve VERİ GÜVENLİĞİ TEDBİRLERİ ;

 

Kosmos  içerisinde işlenen kişisel verilerin tamamı gizli olup, Kanunun 12. Maddesinde belirtilen ;

a) Kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini önlemek,

b) Kişisel verilere hukuka aykırı olarak erişilmesini önlemek,

c) Kişisel verilerin muhafazasını sağlamak,

amacına uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik gerekli her türlü teknik ve idari tedbirleri almaktadır.

11.1 Kişisel Verilerin Hukuka Uygun İşlenmesini Sağlamak ve Kişisel Verilere Hukuka Aykırı Erişimi Engellemek İçin Alınan Teknik Tedbirler

 

Kosmos  kişisel verilerinizi korumak amacıyla her türlü teknik, teknolojik güvenlik önlemlerini almış ve olası risklere karşı kişisel verilerinizi korumaktadır. Örneğin;

  • Ağ güvenliği ve uygulama güvenliği sağlanmaktadır.
  • Bilgi teknolojileri sistemleri tedarik, gelistirme ve bakımı kapsamındaki güvenlik önlemleri alınmaktadır.
  • Erişim logları düzenli olarak tutulmaktadır.
  • Görev değişikliği olan ya da işten ayrılan çalışanların bu alandaki yetkileri kaldırılmaktadır.
  • Güncel anti-virüs sistemleri kullanılmaktadır.
  • Güvenlik duvarları kullanılmaktadır.
  • Kişisel veri güvenliğinin takibi yapılmaktadır.
  • Kişisel veri içeren fiziksel ortamlara giriş çıkışlarla ilgili gerekli güvenlik önlemleri alınmaktadır.
  • Kişisel veri içeren fiziksel ortamların dış risklere (yangın, sel vb.) karşı güvenliği sağlanmaktadır.
  • Kişisel veri içeren ortamların güvenliği sağlanmaktadır.
  • Kişisel veriler yedeklenmekte ve yedeklenen kişisel verilerin güvenliği de sağlanmaktadır.
  • Kullanıcı hesap yönetimi ve yetki kontrol sistemi uygulanmakta olup bunların takibi de yapılmaktadır.
  • Log kayıtları kullanıcı müdahalesi olmayacak şekilde tutulmaktadır.
  • Saldırı tespit ve önleme sistemleri kullanılmaktadır.
  • Şifreleme yapılmaktadır. 

11.2 Kişisel Verilerin Hukuka Uygun İşlenmesini Sağlamak ve Kişisel Verilere     Hukuka Aykırı Erişimi Engellemek İçin Alınan İdari Tedbirler

 

  • Kuruluş içerisinde bilgi güvenliği operasyonu ve  uygulamasının başlatılması ve kontrol edilmesi amacıyla bir yönetim çerçevesi kurulmuştur.

 

  1. KVKK Komitesi ve İrtibat kişisi atanmış ve görev tanımları belirlenmiştir.
  2. KVKK Başvuru kanalları belirlenmiştir.
  3. İhlal, talep/şikayet yönetim iş akışları belirlenmiştir.
  4. Kişisel verilerin işlenmesi ve korunmasına ilişkin Ana Esaslar, politika ve prosedürler belirlenmiştir.

 

  1. Veri İşleme ve Saklama Politikası Oluşturulmuştur.
  2. Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunması Politikası Oluşturulmuştur.
  3. Özel Nitelikli Kişisel Veri Güvenliğine Yönelik Politika Oluşturulmuştur.
    • İşlenen kişisel veriler kapsamında mevcut risk ve tehditler belirlenmiştir.
    • Çalışanlar için kişisel veri güvenliği konusunda eğitim ve farkındalık çalışmaları yapılmaktadır.
    • Çalışanların ve yüklenicilerin bilgi güvenliği sorumluluklarının farkında olmaları ve yerine getirmelerini temin etmek üzere veri güvenliğine ilişkin rol ve sorumluluklar ile görev tanımları belirlenmiştir.
    • Gizlilik taahhütnameleri yapılmaktadır.
    • Çalışan, müşteri, tedarikçi vs. için aydınlatma metni yayımlanmıştır.
    • Açık rıza alınması gereken süreçler belirlenmiş ve uygulanmaktadır.
    • Kurum içi periyodik ve/veya rastgele denetimler yapılmakta ve yaptırılmaktadır. Denetimler sonucunda ortaya çıkan gizlilik ve güvenlik zafiyetlerini gidermektedir.
    • İşleme amacı bakımından anılan kişisel verilere ihtiyaç olup olmadığı değerlendirilmekte, kişisel veriler mümkün olduğunca azaltılmaktadır.
    • Verilerin hukuka aykırı yollarla başkaları tarafından elde edilmesi halinde, durumu en kısa sürede ilgili kişiye ve Kurul’a bildirmek üzere çalışanlar tarafında gerekli önlemler alınmaktadır.

 

11.3 Kişisel Verilerin Kanuni Olmayan Yollarla İfşası Durumunda Alınacak Tedbirler


İşlenen kişisel verilerin kanuni olmayan yollarla başkaları tarafından elde edilmesi halinde, Şirketimiz bu durumu en kısa sürede (Maksimum 72 saatte) ilgili veri sahibine ve Kurul'a bildirecektir.

 

 

 

 

 

 

 

12. KİŞİSEL VERİLERİN İMHASI (SİLİNMESİ, YOK EDİLMESİ VE ANONİMLEŞTİRİLMESİ) ŞARTLARI

 

Türk Ceza Kanunu’nun 138. Maddesinde, KVK Kanunu’nun 7. Maddesinde ve Kurum tarafından çıkarılan “Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi ve Anonimleştirilmesi hakkında yönetmelik” uyarınca; ilgili kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde Kosmos’un kendi kararına istinaden veya kişisel veri sahibinin talebi üzerine kişisel veriler silinir, yok edilir veya anonim hâle getirilir. Kosmos bu konuda yönetmelik hükümlerine göre bir Politika oluşturmuş ve bu Politika uyarınca verinin niteliğine göre imha yapılmaktadır. Bu yönetmelik uyarınca Kosmos tarafından periyodik imha tarihleri belirlenmiş olup, yükümlülüğün başlaması ile beraber çeşitli aralıklarla periyodik imhanın yapılacağına göre takvim oluşturulmuştur.

 

 

13. YÜRÜTME

 

İşbu Politika’nın yürütülmesinden Kosmos tarafından KVK Kanunu düzenlemelerine uygun hareket edilmesini sağlamak için yönetim yapısı kurulmuştur.

 

 

14. POLİTİKA’NIN YÜRÜRLÜK TARİHİ

 

İşbu Politika 07.01.2022 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

“https://www.kosmosvize.com.tr/” alan adlı internet sitesi (“Web Sitesi”), “Kosmos Vize Hizmetleri Limited Şirketi   - Cumhuriyet Caddesi No:139      Harbiye - Şişli - İstanbul - Türkiye” adresinde bulunan “Kosmos Vize Hizmetleri Limited Şirketi” (Bundan böyle kısaca “Kosmos Vize” olarak anılacaktır.) tarafından işletilmektedir. Kosmos Vize, veri sorumlusu sıfatıyla, kişisel verilerin işleme amaçlarının ve vasıtalarının belirlenmesinden, veri kayıt sisteminin kurulmasından ve yönetilmesinden sorumludur.

 

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (“Kanun”) uygun olarak, Web Sitesi’ni kullanımınızla bağlantılı olarak elde edilen kişisel verilerinizin toplanması, saklanması, aktarılması da dahil olmak üzere ancak bunlarla sınırlı olmaksızın Kanun’un “Tanımlar” başlıklı 3. maddesi kapsamında işlenmesi[1] ve söz konusu işlemenin usul ve esaslarıyla ilgili olarak sizi bilgilendirmek istiyoruz.

 

1.Kişisel Verilerin Hangi Amaçla İşleneceği:

Kişisel veri, Kanun’un “Tanımlar” başlıklı 3. maddesine göre, kişisel veri; “kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgiyi” ifade eder. Bu veriler içerisinde, adınız, adresiniz, e-posta adresiniz veya telefon numaranız vb. bilgiler olabilir. Ayrıca, çerez kullanılmak suretiyle toplanan ve kimliğinizin belirlenmesine doğrudan olanak vermeyen bilgiler/veriler, (örneğin Web Sitesi’ni nasıl kullandığınız, sitenin hangi bölümlerini ziyaret ettiğiniz gibi bilgiler), eğer bunlar kullanıcıya/ziyaretçiye tahsis edilmiş bir kimlik temelindeyse ve dolayısıyla bireyselleştirilerek toplanmış, saklanmış ve değerlendirilmişse, kişisel veri olarak nitelendirilebilir.

 

 Web Sitesi’ni kullanan internet kullanıcılarının ve ziyaretçilerin kişisel verilerini, çerezler vasıtasıyla Web Sitesi’nin kullanımını kolaylaştırmak, Web Sitesi’ni, kullanıcıların ve ziyaretçilerin ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda özelleştirmek amacıyla işlemekteyiz. Ayrıca Web Sitesi kullanıcılarının ve ziyaretçilerinin Web Sitesi’ni nasıl kullandıklarını anlamamızı sağlayan isimsiz ve toplu istatistiki verileri bir araya getirmemize ve Web Sitesi’nin yapılarını ve içeriklerini geliştirmemize yardımcı olmaları amaçlarıyla işlemekteyiz. Bu veriler sizin kimliğinizi tanımlamamızı sağlayabilecek bilgiler değildir.

 

2.Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği:

 Toplanan kişisel verileriniz, Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde uyarınca, Kosmos Vize olarak hukuki yükümlülüğümüzü yerine getirebilmek amaçlarıyla kanunen yetkili kılınan mercilerin talebi üzerine bu mercilerle gerektiği ölçüde paylaşılabilecektir.   

 

3.Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi:

Mevcut ve potansiyel internet kullanıcıları ve ziyaretçiler ile ilgili kişisel veriler, Web Sitesi'ne çerez konumlandırılması suretiyle Kosmos Vize tarafından, Kosmos Vize’nin faaliyetlerini yürütebilmesi ve faaliyet konusu ürünlerin sunulması ve veri sahiplerinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla Kosmos Vize‘nin meşru menfaati hukuki sebebine dayalı olarak toplanmaktadır.

 

4.Ağ Sunucusu Veri Günlüğü:

Web Sitesi’ne giriş yaptığınızda, ağ tarayıcınız aşağıdaki verileri, internet sunucumuza otomatik olarak aktarmaya ayarlanır, sonrasında ise veri kayıtlarına aşağıdaki bilgileri/verileri kaydeder.

  • Giriş tarihi,
  • Giriş zamanı,
  • Başvuru internet sitesinin URL’si,
  • Alınan dosyalar,
  • İletilen veri miktarı,
  • Tarayıcı (Browser) tipi ve versiyonu,
  • İşletim sistemi,
  • IP adresi,
  • İnternete erişim sağlayıcınızın alan adı.

 

5.Çerezler

Çerezler internet sayfası sunucusu tarafından sabit sürücünüze yerleştirilen küçük metin dosyalarıdır. Bu yolla, IP adresi, kullanılan tarayıcı, bilgisayarınızdaki işletim sistemi ve internet bağlantınız gibi belirli verileri otomatik olarak elde ederiz.

 

Bu Web Sitesi, Google Inc. (“Google”) tarafından sağlanan bir web analizi hizmeti olan Google Analytics’i kullanmaktadır. Google Analytics, web sitesinin, kullanıcıların siteyi nasıl kullandıklarını analiz etmesine yardım etmek için çerezleri kullanır. Web Sitesini kullanımınızla ilgili olarak çerez tarafından oluşturulan bilgiler (IP adresiniz dahil), Google’a iletilecek ve Google tarafından ABD’de bulunan sunucularda tutulacaktır. Google, bu bilgileri Web Sitesi’ni kullanma şeklinizi değerlendirmek, Web Sitesi aktivitesine ilişkin raporlar derlemek ve Web Sitesi aktivitesi ve internet kullanımı ile ilgili diğer hizmetleri sunmak amacıyla kullanacaktır.

 

Sitemizin kullandığı zorunlu, fonksiyonel ve analitik çerezler:

  • İnternet sitesi arayüzünün ve özelliklerinin arzu edildiği gibi kullanılması için zorunludur.
  • Gelecekte bulunacağınız ziyaretler sırasındaki faaliyetleri hızlandırmanızı sağlar.
  • İnternet sitesinin ziyaretçiler tarafından nasıl kullanıldığını anlamamızı sağlayarak, istatistiki verileri bir araya getirmemize ve bu veriler doğrultusunda içerik geliştirmemize yardımcı olur.
  • Hiçbir koşulda kimliğinizi tanımlayabileceğimiz verileri toplamaz, saklamaz ve işlememizi sağlamaz, kişisel veri niteliği taşımaz.

 

 

 

 

 

ÇEREZ TÜRÜ

 

ÇEREZ KULLANIM AMAÇLARI

 

1.

 

GEREKLİ ÇEREZLER

 

Bu tür çerezler, Web Sitesi’nin düzgün bir şekilde çalışabilmesi ve Web Sitesi’nin sunduğu tüm özellikleri kullanabilmenizi sağlar. Aynı oturum içerisinde bir sayfaya geri dönüldüğünde önceki eylemi hatırlama buna örnek verilebilir. Bu çerezler kimliğinizi tanımlamaz. Bu çerezleri kabul etmezseniz, Web Sitesi’nin tüm özelliklerinden faydalanamayabilirsiniz.

 

 

2.

 

 

PERFORMANS ÇEREZLERİ

 

Bu tür çerezler, Web Sitesi’ni iyileştirebilmemiz için, Web Sitesi’nin nasıl kullanıldığı hakkında bilgi toplar. Örneğin, en çok hangi sayfaları ziyaret ettiğiniz, Web Sitesi’nde geçirilen zaman ve karşılaştığınız hata mesajları hakkında veri/bilgi toplar. Bu çerezler tarafından toplanan veriler/bilgiler anonim-isimsiz olarak kaydedilir. Sizin kimliğinizi belirleyebilecek herhangi bir bilgi depolanmaz.

 

 

3.

 

 

İŞLEVSEL ÇEREZLER

 

Bu tür çerezler, size daha kişisel bir deneyim sunmamızı sağlar. Bunlar, örneğin kullanıcı adınız ve dil tercihleri gibi verileri hatırlamamızı sağlar, sonraki ziyaretlerinize, bu bilgileri yeniden girmek zorunda kalmazsınız. Bu çerezlerin depolandığı bilgi isimsizdir. Bu tür çerezleri kabul etmezseniz, Web Sitesi’nin performans ve işlevselliği etkilenebilir ve Web Sitesi’ndeki bazı içeriklere erişim sağlanamayabilir.

 

 

4.

 

 

HEDEFLEME/REKLAM ÇEREZLERİ

 

Bu tür çerezler size ve ilgi alanlarınıza yakın olan içerikleri/ürünleri sunmak amacıyla kullanılır. Örneğin, Web Sitesinde size sunulan reklamları ve içeriği kişiselleştirmek, Web Sitesi’nde aynı reklamı görme sıklığını sınırlamak ve reklam kampanyalarımızın etkinliğini ölçmek amacıyla hedefleme veya reklam çerezlerini kullanabiliriz.

 

 

 

 

6.Çerez Ayarları Yönetme

Web Sitesi’ni mümkün olan en verimli şekilde kullanabilmeniz için çerezleri kabul etmenizi tavsiye ederiz. Çerezler olmadan da Web Sitesi’ni görüntüleyebilirsiniz. İnternet tarayıcıları istediğiniz zaman çerezleri kabul edecek şekilde kuruludur. Tarayıcı ayarlarınız vasıtasıyla çerezlerin kullanımını her zaman durdurabilirsiniz.  Çerezlerinizi yönetme ayarlarının nasıl değiştirileceğini öğrenmek için lütfen tarayıcınızın yardım fonksiyonunuzu kullanınız. Çerezlerin kullanımını durdurduğunuzda veya çerez ayarlarını değiştirdiğinizde, internet sitemizin bazı fonksiyonlarının düzgün çalışmayabileceğini unutmayınız.

 

7.Veri Sahibinin Hakları

Kanun’un “İlgili Kişinin Hakları” başlıklı 11. maddesi uyarınca; veri sahibi olarak, yazılı veya Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun belirlediği diğer yöntemlerle[2] Kosmos Vize’ye başvurarak, kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme, kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme, kişisel verileriniz işleniyorsa kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, kişisel verilerinizin yurt içinde veya yurt dışında üçüncü kişilere aktarılıyorsa, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, kişisel verileriniz eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, kişisel verilerinizin Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, işlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme, kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde, zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.

 

Başvurunuzda yer alan talepleriniz, talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde Kosmos Vize tarafından ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır. Ancak, işlemin Kosmos Vize için ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen tarifedeki ücret alınabilir.[3]

 

8.Hakların Kullanımı, Başvuru ve İletişim

Kanun kapsamında yukarıda belirtilen haklarınıza ilişkin taleplerinizi, buna ilişkin olarak hazırlanmış olan Veri Sorumlusuna Başvuru Formunu tam ve eksiksiz doldurmak ve ıslak imza ile imzalamak suretiyle “Kosmos Vize Hizmetleri Limited Şirketi   - Cumhuriyet Caddesi No:139      Harbiye - Şişli - İstanbul - Türkiye” adresine bizzat elden teslim edebilir, noter vasıtasıyla ve Kanun’da belirtilen diğer yöntemler ile gönderebilirsiniz.

 

 

9.Diğer İnternet Sitelerine Bağlantı

Web Sitesi, diğer internet sitelerine ait bağlantılar içermektedir. Bu sitelerin yöneticilerinin veri koruma hükümlerine uygun hareket edip etmedikleri hususunda hiçbir etkimiz bulunmamaktadır. Kosmos Vize link verdiği sitelerin içeriklerinden (ve o sitelerin link verdiği diğer sitelerin içeriklerinden) sorumlu değildir ve bağlantı sağladığı sitelerin içeriklerine müdahale yetkisi bulunmamaktadır.

 

10.Değişiklikler

Web Sitesi, teknolojik ve hukuki gelişmelere bağlı olarak değişim ve gelişim göstermekte olduğundan işbu Çerez Politikası da bu doğrultuda zaman zaman güncellenecek olup, Çerez Politikası’nın güncel hali  https://www.kosmosvize.com.tr/ adresinde yayımlanarak sizlerin erişimine her daim hazır bulundurulacaktır.

 

11.Açık Rıza

Web sitemizi kullanmaya devam ederek, cihazınıza tanımlama bilgilerini yerleştirebileceğimizi kabul etmektesiniz. Eğer Web sitemizi kullanmanızla ilgili olarak tanımlama bilgilerini kabul etmek istemiyorsanız, şunlardan birini yapmanız gerekir:

 

  1. Tarayıcı bilgilerini, tanımlama bilgilerinin tümünü ya da bir kısmını engelleyecek şekilde değiştirin; ya da
  2. Web Sitemizi kullanmayı durdurun.

 

 

 

 

 

 

                                                                                                

 

[1] Kanun’un “Tanımlar” başlıklı 3.1.(e) maddesine göre, “Kişisel Verilerin İşlenmesi”: Kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hale getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlemi, ifade eder.

[2] 10.03.2018 tarih ve 30356 sayılı “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ” uyarınca; veri sahipleri, Kanun’un 11. maddesinde belirtilen hakları kapsamında taleplerini, yazılı olarak veya kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi, güvenli elektronik imza, mobil imza ya da veri sahipleri tarafından Kosmos Vize’ye daha önce bildirilen ve Kosmos Vize sisteminde kayıtlı bulunan elektronik posta adresini kullanmak suretiyle veya başvuru amacına yönelik geliştirilmiş bir yazılım ya da uygulama vasıtasıyla Kosmos Vize’ye iletir.

[3] 10.03.2018 tarih 30356 sayılı “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ” uyarınca; veri sahibinin başvurusuna yazılı olarak cevap verilecekse, on sayfaya kadar ücret alınmaz. On sayfanın üzerindeki her sayfa için 1 Türk Lirası işlem ücreti alınabilir. Başvuruya cevabın CD, flash bellek gibi bir kayıt ortamında verilmesi halinde Kosmos Vize tarafından talep edilebilecek ücret kayıt ortamının maliyetini geçemez.